Доступність посилання

ТОП новини

Режисер Бадоєв просить розшукати зниклого у Криму кінооператора «Вія»


Режисер Алан Бадоєв закликав сьогодні допомогти в розшуку членів об’єднання кінематографістів «Вавілон’13» операторів Юрія Грузинова та Ярослава Пилунського, зниклих у Криму.

Пилунський є близьким другом Бадоєва, сином опозиційного депутата кримського парламенту Леоніда Пилунського, кінооператором, який брав участь, зокрема, у зйомках нової кіноверсії «Вія».

«Увага! Вчора в Криму зник мій друг, український кінооператор Ярослав Пилунський, людина, яка зняла чудові картини, включаючи «Вій». Слава чесний син, він намагався вивезти свого батька (Леоніда Пилунського, - ред.), проте з учорашнього дня не виходить на зв’язок. Люди з СБУ забрали його машину. Куди? Чому?» – написав Бадоєв на своїй сторінці в соціальній мережі.

У свою чергу, на сторінці об’єднання «Вавілон’13» у фейсбуці координатор пошуків Сергій Саломатін пише, що «з хлопцями немає зв’язку».



Кінооператори Юрій Грузинов і Ярослав Пилунський зникли в Сімферополі вчора. Як розповідають, чоловіків бачили біля виборчої дільниці на вулиці Студентській. Їх нібито звідти вивели й посадили у сірий ВАЗ. А вночі автомобіль Пилунського Mitsubishi Pajero АА 7132 ІН викрали зі СТО.

Пилунський і Грузинов мали зустріти посилку з речами для українських військовослужбовців. Ні про самих операторів, ні про посилку наразі нічого не відомо.
XS
SM
MD
LG