Доступність посилання

ТОП новини

Суди санкціонують затримання низки фактичних кримських керівників – Генпрокуратура


Суди дали сьогодні дозвіл на затримання і привід до суду для обрання запобіжного заходу низки незаконно призначених фактичних керівників Криму, повідомила Генеральна прокуратура.

Їх підозрюють у скоєнні дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади, мовиться в повідомленні.

Зокрема, Шевченківський районний суд Києва задовольнив таке клопотання Генеральної прокуратури щодо самопроголошеного прокурора Криму, громадянки України Наталії Поклонської. Досудове розслідування встановлено, що вона погодилась на незаконну пропозицію очолити прокуратуру Криму і незаконно стала до виконання службових обов’язків.

Крім того, суди дали такі ж дозволи щодо незаконно призначених міністра надзвичайних ситуацій Криму Сергія Шахова, в. о. начальника прикордонної служби Криму Віктора Мельниченка, начальника Головного управління внутрішніх справ у Криму Сергія Абісова та начальника Головного управління СБУ у Криму Петра Зими, повідомили в Генпрокуратурі.
XS
SM
MD
LG