Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк закликав українців півдня і сходу не брати участі в сепаратистських акціях


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк
Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк закликає українців не брати участі в сепаратистських акціях. Про це йдеться в його зверненні до жителів південно-східних областей України, опублікованому на сайті Кабміну російською мовою.

«Прошу всіх вас зберігати спокій. Свою позицію висловлювати мирно й винятково в межах закону. Не допускати насильницьких дій, не піддаватися на провокації, не брати участі в сепаратистських акціях», – закликав Яценюк.

Прем’єр наполягає на необхідності не нав’язувати власні цінності, тому що в кожного вони свої й у розмаїтості людей їх перевага.

«З помилок 2005-2014 років ми зробили висновки. Більше ніхто нікому не буде нав’язувати своїх цінностей. Але при цьому кожний із нас повинен толерантно й терпляче ставитися до того, що поруч із нами живуть мільйони людей, які через різні обставини просто думають інакше. Розмаїтість – це не наш недолік. Це – наше багатство. А всіх нас поєднує Україна», – сказав Яценюк.
(Відео користувача Youtube)

Також він закликав українців не вірити чуткам, тому що вони є інформаційною війною проти України.

Зокрема, не вірити слухам про так званих «бандерівців» і повідомленням про те, що частина пенсій іде на потреби Майдану.

Крім того, прем’єр заявив, що українські правоохоронці зібрали докази причетності російських спецслужб до організації сутичок у східних регіонах України і затримали диверсантів.

Служба Безпеки України зареєструвала 11 кримінальних проваджень за фактами сепаратизму в південно-східних регіонах і Криму.
XS
SM
MD
LG