Доступність посилання

ТОП новини

У Донецьку порушили справу за фактом спроби захоплення влади


Проросійські активісти із російським прапором на будівлі донецької прокуратури, 16 березня 2014 року
Проросійські активісти із російським прапором на будівлі донецької прокуратури, 16 березня 2014 року
Прокуратура Донецької області відкрила кримінальне провадження за статтею 109 Кримінального Кодексу України (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), а міліція оголосила сепаратистів у розшук.

У прес-службі прокуратури пояснили, що у цю справу об’єднані матеріали кримінальних проваджень, відкритих за фактами захоплення державних будівель або споруд та масових заворушень. Йдеться про події 16 березня, під час яких було захоплено будівлі обласної прокуратури та СБУ. Слідство проводиться Управлінням Служби Безпеки в Донецькій області, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

«Мною особисто були скоординовані дії органів міліції та служби безпеки для розслідування цих подій. Підкреслюю, що до причетних до цього тяжкого злочину, який вже визначений за результатами вивчення відеоспостереження, буде дана правова оцінка в суворій відповідності до чинного законодавства», – зазначив прокурор Донецької області Микола Франтовський.

Також донецька міліція оголосила у розшук людей, причетних до захоплення будівель 16 березня. Зараз в обласному управлінні міліції заявляють, що багато осіб, які беруть участь у протиправних діях, ідентифіковані, їм загрожує кримінальна відповідальність згідно з чинним законодавством.

Встановлюються й інші учасники масових заворушень, які підозрюються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 294 КК України (санкція – позбавлення волі на строк від 5 до 15 років). Обласне управління МВС вже звернулось до журналістів та очевидців події 16 березня з проханням надати фото- і відеоматеріали для ідентифікації всіх учасників.
XS
SM
MD
LG