Доступність посилання

ТОП новини

У «російському Криму» «ПриватБанку» не буде – кримський представник банку


Спеціаліст з обслуговування клієнтів «ПриватБанку» про подальшу роботу в Криму
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:06:36 0:00
«ПриватБанк» як українська банківська структура в Криму вже не існує, на базі його кримської мережі буде створений окремий банк, що продовжуватиме обслуговувати клієнтів, заявив Радіо Свобода спеціаліст з обслуговування клієнтів кримського відділення «ПриватБанку» Артем Родюшкін.

«Функціонувати на території Російської Федерації банку з національною ліцензією України неможливо. Як тільки Крим буде повноцінним суб’єктом Федерації, тоді почнеться процедура перереєстрації банку, будуть законодавчі засади для проведення роботи установи. Тільки з цього часу банк буде працювати у стандартній схемі», – зазначив Родюшкін, а також додав, що однією з можливих назв нової установи може стати «Банк Криму», а всі інші банки півострова будуть підпорядковуватися цьому банкові.

За словами спеціаліста «ПриватБанку», вже завтра установа планує відновити роботу термінальної мережі, а всі картки, які є у користувачів на руках, будуть обслуговуватися так само, як і раніше. Проте зараз отримати в банкоматах можна до 500 гривень. Разом з тим, автоматичне обслуговування, тобто платежі за інтернет, поповнення рахунку мобільного телефону та інші послуги, наразі працювати не будуть.

У Криму частково відновилася робота «ПриватБанку»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:03 0:00

Окрім того, за словами спеціаліста, приватбанківські нарахування, як варіант, будуть проводитися через відділення Укрпошти. Обмеження в обслуговуванні користувачів «ПриватБанку», за словами співробітника установи, пов’язане з підготовкою його передачі до складу нової організаційної структури. На додаток до вже існуючих рахунків клієнтів відкриті рублеві рахунки.

За словами Артема Родюшкіна, обмеження по кримських рахунках діють по всій території України. «Інформація, що якщо наші клієнти переїдуть за межі Криму, до іншої області і зможуть без обмежень користуватися своїми рахунками, не дійсна», – сказав він.

Вчора у Сімферополі жодне з відділень «Приватбанку» не обслуговувало клієнтів. Також люди не могли зняти гроші в банкоматах. Сьогодні робота банку була частково поновлена.
XS
SM
MD
LG