Доступність посилання

ТОП новини

Британія зупиняє військову співпрацю з Росією через Крим: «Путін обрав шлях ізоляції»


Вільям Гейґ
Вільям Гейґ
Велика Британія зупиняє всю військову співпрацю з Росією після анексії нею російського Криму, заявив сьогодні британський міністр закордонних справ Вільям Гейґ.

«Президент Росії Володимир Путін, на жаль, обрав шлях ізоляції, відмовивши і громадянам своєї країни, і мешканцям Криму в партнерстві з міжнародною спільнотою, в повноправному членстві в низці міжнародних організацій, а Росії відмовивши у праві стати учасником формування 21-го століття в позитивному напрямку», – заявив британський міністр, виступаючи в Парламенті країни.

За його словами, «ніякі кількості обману, збочення від демократичних процесів чи перекручених згадок про історію не здатні приховати факту, що йдеться про вторгнення до суверенної держави і загарбання частини її території без ніякої поваги до законів цієї країни й до міжнародного права».

Гейґ також висловив занепокоєння через «серйозну небезпеку провокацій в інших частинах України, яка може стати приводом для подальшої воєнної ескалації».

Сьогодні в Москві президент Росії Володимир Путін підписав із фактичними керівниками Криму угоду про вступ Криму й Севастополя до складу Росії. Він також попросив парламент затвердити цю анексію частини території України.
XS
SM
MD
LG