Доступність посилання

ТОП новини

Франція не визнає анексії Криму – ЄС розгляне відповідь наприкінці тижня


Президент Франції Франсуа Олланд засудив сьогодні підписання в Москві угоди про вступ Криму до Росії за результатами незаконного «референдуму».

Франція не визнає ні результатів цього «референдуму», ні анексії цього регіону України до Росії, мовиться в його заяві.

Найближче засідання Європейської ради (саміт ЄС) 20 і 21 березня стане нагодою дати тверду і скоординовану європейську відповідь на новий етап ситуації, наголосив Олланд.

Сьогодні в Москві президент Росії Володимир Путін підписав із фактичними керівниками Криму угоду про вступ Криму й Севастополя до складу Росії за результатами незаконно проведеного там референдуму про це. Він також попросив парламент Росії затвердити цю анексію частини території України.

Європейський союз уже запровадив проти Росії два етапи санкцій через її вторгнення до України – зупинення низки переговорів і програм співпраці та візові обмеження й замороження активів щодо низки російських і фактичних кримських посадовців. ЄС попереджав, що готовий розширити їхній список, а в разі потреби перейти й до третього етапу санкцій – економічного.

Такої ж позиції дотримуються і США. Про очікуване розширення санкцій проти Росію через загарбання нею Криму говорив сьогодні віце-президент США Джо Байден.
XS
SM
MD
LG