Доступність посилання

ТОП новини

Санкції проти Росії неприйнятні і «не залишаться без відповіді» – Лавров у розмові з Керрі


(архівне фото)
(архівне фото)
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров у телефонній розмові з державним секретарем США Джоном Керрі заявив сьогодні, що санкції США і ЄС проти Москви «абсолютно неприйнятні і без наслідків не залишаться», повідомили в МЗС Росії.

При цьому в повідомленні не вказано, чи уточнював Лавров, які саме можуть бути ці наслідки.

Як мовиться в повідомленні, Лавров далі стверджував, ніби вибір мешканців Криму на незаконному «референдумі» був «демократичним» і «відповідав міжнародному праву і Статутові ООН», і Росія цей вибір «приймає і поважає».

Також Лавров продовжував наполягати на виконанні нинішньою владою України домовленості з колишнім президентом Віктором Януковичем від 21 лютого, яка не була виконана з вини тодішнього українського керівника.

Крім того, він знову стверджував про «провокації ультранаціоналістичних і радикальних сил щодо російськомовного населення», які нібито існують на Південному Сході та в інших частинах України.

Про те, що зараз діється у Криму, він, як виглядає з повідомлення МЗС Росії, не згадував.

У Державному департаменті США на цей час іще не оприлюднили свого повідомлення про цю розмову.

Сьогодні в Москві президент Росії Володимир Путін підписав із фактичними керівниками Криму угоду про вступ Криму й Севастополя до складу Росії за результатами незаконно проведеного там референдуму про це. Він також попросив парламент Росії затвердити цю анексію частини території України. У зв’язку з цим чільні посадовці США і Європейського союзу вже заявили, що проти Росії будуть запроваджувати подальші санкції через грубе порушення нею засад міжнародного права.
XS
SM
MD
LG