Доступність посилання

ТОП новини

Донеччани допомагають воякам, яких блокували проросійські активісти


Донеччани допомагають українським військовим
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:15 0:00

Донеччани допомагають українським військовим

У Донецькій області військовим, яких блокували невідомі з російськими прапорами, допомагають активісти та місцеві мешканці. У вівторок десантній бригаді, яка прибула в область на навчання (офіційна версія), з Донецька привезли 20 спальників, завтра обіцяють ще.

У Донецькій області посеред поля розбила табір десантна бригада з Дніпропетровська. Вояки небагатослівна, але офіційною версією свого перебування в полі називають навчання. До табору нікого зі сторонніх не пускають, а кількості техніки та солдатів не називають. Незважаючи на таку секретність, про їхнє місце перебування дізнались проросійські активісти і не забарились приїхати. Командир бригади розповів, що було кілька машин, люди, дехто з яких був із прапорами Росії, блокував українським військовим проїзд. Наразі вони пішли, але командир упевнений – як тільки бригада збереться переміститись (а це справа не однієї хвилини), активісти знову будуть тут.

Підтримати українських вояків щодня приходять мешканці навколишніх сіл, гуртом збирають їжу для солдатів, годують домашнім борщем, приносять каші і чай.

Місцева мешканка Ольга Безземельна розповіла, що вояки тут стоять, щоб не було війни. І додала, що вона за єдність України. Підтримали її позицію і донеччани, які у вівторок привезли першу партію спальників. Гуманітарною допомогою вони це не називають, адже це не зона стихійного лиха, тож кажуть, що ці та інші корисні для вояків дрібниці – свідчення небайдужості українців до долі свого війська.

Цього ж дня активістам Координаційного комітету патріотичних сил Донбасу вдалося зібрати 10 тисяч гривень для потреб армійців. Завтра активісти обіцяють привезти ще спальників і засобів зв’язку. Свої дії вони координують із військовими, щоб бути максимально корисними для українських оборонців.

Самі солдати не надто багато розмовляють, на життя не скаржаться, лише кажуть, що годують їх смачно. На питання щодо кількості людей і техніки впевнено відповідають: достатньо.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG