Доступність посилання

ТОП новини

Снайпери в Криму працювали, як на Майдані – сепаратистська міліція


Кримська міліція розслідує стрільбу біля військової частини в Сімферополі і вважає, що «подібну тактику застосовували під час масових заворушень на Майдані в місті Києві, коли одночасно обстрілювали як міліціонерів, так і демонстрантів».

Про це повідомляє сайт «Міністерства внутрішніх справ Республіки Крим» (відмінний від сайту Головного управління МВС України в Криму, який не оновлюється від 7 березня).

За цим повідомленням, загинули дві людини: боєць «самооборони» і військовослужбовець української військової частини. Дві людини – представник «самооборони» і військовослужбовець – поранені внаслідок пострілів, зроблених невідомими неподалік військової частини на вулиці Кубанській у Сімферополі.

За попередніми даними міліції сепаратистів, постріли були зроблені з одного місця і в напрямку «самооборонців», і в напрямку українських військових.

«Не виключено, що ця провокація була спланованою, з метою дестабілізації обстановки у місті в день, коли був підписаний договір про возз’єднання Криму з Росією», – припускають у кримській сепаратистській міліції.

За іншими повідомленнями, штурм української військової частини здійснили сили російських загонів спецпризначення і так званої «самооборони» за підтримки міліції Криму, яка здійснювала оточення району операції. На місці подій також були присутні представники Федеральної служби безпеки Росії в цивільному одязі. Першими стріляли російські спецпризначенці.

Як повідомляють свідки, після завершення бою в переговорах між співробітниками ФСБ і міліціонерами пролунала фраза «спишемо на «Правий сектор». Про це пише координатор Facebook-спільноти «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук.
XS
SM
MD
LG