Доступність посилання

ТОП новини

Махніцький обіцяє об’єктивно розслідувати дії свободівців у НТКУ


Олег Махніцький
Олег Махніцький
Виконувач обов’язків генерального прокурора України Олег Махніцький обіцяє об’єктивну оцінку дій народних депутатів від «Свободи» в Національній телекомпанії України.

«Усім діям буде дано об’єктивну оцінку. Жодного політичного підтексту не буде. Якщо здійснено правопорушення, всі обставини буде досліджено під час розслідування цієї справи і буде ухвалено законне рішення», – сказав він.

Водночас Махніцький додав, що Генпрокуратура розслідуватиме і ті події, які передували цьому інциденту, зокрема, телепередачі телеканалу, які розпалювали міжнаціональну ворожнечу.

В.о. генпрокурора не уточнив, за якою статтею відкриють кримінальне провадження щодо інциденту в НТКУ, повідомивши, що рішення буде ухвалене сьогодні.


«Сьогодні минули ті часи, коли треба застосовувати руки і силу», – наголосив він.

Вчора народні депутати від ВО «Свобода», серед яких були, зокрема, Ігор Мірошниченко, Богдан Бенюк та Андрій Іллєнко, змусили виконувача обов’язків президента Національної телекомпанії України Олександра Пантелеймонова написати заяву про звільнення.

При цьому, як видно з відеозапису, який зробили самі свободівці, народні депутати застосували щодо Пантелеймонова силу і били його.

Мірошниченко, однак, заявив Радіо Свобода, що в розмові з Пантелеймоновим він та його колеги не застосовували фізичної сили. За словами Мірошниченка, члена парламентського комітету з питань свободи слова, вони висловили Пантелеймонову «все, що про нього думають».
XS
SM
MD
LG