Доступність посилання

ТОП новини

Харківська ділянка кордону з Росією найзахищеніша – голова харківської ОДА


Харківська ділянка українсько-російського кордону найбільш захищена, заявив голова харківської ОДА Ігор Балута.

За його словами, чисельність прикордонників на українсько-російському кордоні зросла втричі. А заступник Балути Василь Хома деталізував, що українські прикордонники діяли дзеркально щодо дій російських військових, які поблизу Белгорода минулого тижня, проводили антитерористичні акції «Вихрь» і «Антитерор».

«Там спостерігалася концентрація і рух військової техніки та живої сили, тому нами були проведені певні дзеркальні заходи з концентрації збройних сил вздовж кордонної смуги навколо Харківської області, що складає триста п’ятнадцять з половиною метрів. Були посилені прикордонні наряди», – зазначив заступник голови обладміністрації Василь Хома.

За словами Хоми, завдяки цим заходам щодоби харківські прикордонники не пропускають понад сто громадян Російської федерації, що намагаються проїхати для ймовірної участі в мітингах, екстремістських заходах.

Як повідомив заступник військового комісара Харківської області Юрій Калгушкін, у військкоматах Харківщини вже розпочата тимчасова мобілізація. До лав армії від Харкова, за його словами, буде залучено до тисячі військових.
Україна перекидає війська в бік Криму і зміцнює східний кордон
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:27 0:00
XS
SM
MD
LG