Доступність посилання

ТОП новини

Чим Київ може відповісти на окупацію Криму? (Огляд преси)


Київ – «Чим відповісти на анексію?» – у статті під таким заголовком газета «День» розповідає про вісім першочергових заходів, які повинна здійснити Україна. Найголовніше, що слід робити, – це виконати величезну внутрішню роботу для реформування держави. Необхідне також єднання суспільства, однак це ні в якому разі не відміняє всеосяжного контролю над владою. Також потрібно облаштувати кордон і жорстко його контролювати. А ще розпочати переговори з США про надання військово-технічної допомоги за прикладом Ізраїлю. Не менш важливо також розпочати інформаційний контрнаступ. Світ має знати про Україну не з брехливих картинок російських телеканалів. Збільшити кількість інформаційних телеканалів російською та англійською мовами із виходом на супутникове мовлення. Перераховане є лише першочерговими заходами, які наблизять вигнання окупантів із України, наголошує видання.

Які слід зробити висновки з примусового звільнення свободівцями керівника Національної телекомпанії? Головне, над чим має замислитись «Свобода», те, що вдаючись до таких дій, вони фактично працюють в інтересах Путіна та російського агітпропу. Відтак, на думку експерта газети «День», потрібно негайно припинити подібну «анархію переможців». Необхідні певні санкції, щоб ці люди зрозуміли, що вони не мають права робити що завгодно тільки тому, що вони були на Майдані й вважають себе переможцями. Стаття називається «Бек-вокал для Путина».

Зі зміною статусу Криму втрачає силу українське свідоцтво про право власності на квартиру, будинок або землю. Фахівці зауважують, що зараз у Криму активізувалися квартирні шахраї. Після того, як сепаратисти провели так званий референдум, а Росія заявила про приєднання Криму, відкритим залишається низка питань. Як далі жити кримчанам? Хто і як підтвердить право власності на нерухомість? Що буде з майном українців на території Криму, які проживають в інших регіонах? Про це розповідає газета «Факти».

Уряд взявся за адміністративно-територіальну реформу. Мета – зробити регіони більш самостійними, щоб зняти напругу на південному сході. Як зауважує експерт газети «Сегодня», про реформу говорили всі політсили, однак нічого не робили. Всі хотіли централізації та концентрації влади. Зараз же реформа замінить так звану федералізацію, при якій може з’явитися багато удільних князів. Однак право законодавчої ініціативи регіонам не потрібне, переконаний експерт. Бо це вже буде та федералізація, яку намагається нав’язати Росія. Кремль хоче маніпулювати Україною, зіштовхуючи регіони лобами. Про це наголошується в статті «Об’єднати країну, надавши свободу регіонам».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG