Доступність посилання

ТОП новини

Заручників у Криму мають звільнити вночі – повідомлення


Заручники, захоплені у Криму російськими військовими і представниками самопроголошеної влади Криму, мають бути звільнені вже цієї ночі, повідомила прес-служба в. о. президента Олександра Турчинова.

За інформацією, наявною в української сторони, о 21-й годині в середу почався переговорний процес щодо звільнення всіх цих заручників, мовиться в повідомленні, як його цитує в ніч на четвер інтернет-видання «Українська правда».

У Росії агентство «Інтерфакс» навело пізно ввечері в середу повідомлення прес-центру Міністерства оборони Росії про те, що міністр Сергій Шойгу закликав сепаратистське керівництво Криму звільнити одного з цих захоплених, але найвищого за посадою – командувача Військово-морських сил України контр-адмірала Сергія Гайдука.

О 21-й годині в середу збіг термін ультиматуму, який оголосив виконувач обов’язків президента, голова Верховної Ради Олександр Турчинов самопроголошеній владі Криму: три години часу для звільнення всіх заручників та припинення провокацій на території півострова. За повідомленням, російських військових та самопроголошений уряд Криму попередили: якщо до 21:00 за Києвом не будуть припинені всі провокації проти українських військовослужбовців, а командувач ВМС України контр-адмірал Сергій Гайдук та всі інші заручники, як військові, так і цивільні, не будуть звільнені, влада вживе «адекватних заходів» – «у тому числі, технічного та технологічного характеру», пояснив Турчинов.

Він нагадав, що під час чергової провокації Збройних сил Росії було захоплено в заручники командувача ВМС України контр-адмірала Сергія Гайдука. «Російські військові цинічно відмовляються вести переговори щодо припинення провокацій та звільнення заручників, посилаючись на озброєні загони та рішення самопроголошеного уряду Криму», – сказав тоді Турчинов.

Наразі переважна частина постачання Криму, зокрема, водою, газом чи електроенергією, а також транспортні зв’язки здійснюються з основної частини території України.
XS
SM
MD
LG