Доступність посилання

ТОП новини

США: за напади у Криму прямо відповідальні російські війська


Джей Карні, архівне фото
Джей Карні, архівне фото
Сполучені Штати Америки вважають, що саме російські війська, які окупують Крим, несуть безпосередню відповідальність за всі втрати, які спричинюють їхні сили українським військовикам у Криму, заявив у середу речник Білого дому Джей Карні.

При цьому не має значення, чи є нападники регулярними військами, чи формуваннями без прикметних знаків, наголосив він, коментуючи повідомлення про загибель у вівторок українського військовослужбовця в перебігу штурму російськими військами української військової частини в окупованому Криму.

Як заявив речник, повідомлення про загибель військового викликають особливе занепокоєння, а також спростовують твердження президента Росії Володимира Путіна, ніби воєнна інтервенція Росії у Криму принесла безпеку цій частині України.

Засудивши постійні намагання російських військ захоплювати українські військові об’єкти у Криму, Карні заявив: «Дипломатія є єдиним прийнятним способом вирішити цю ситуацію, і ми готові змусити Росію заплатити ще більшу ціну за порушення нею суверенітету і територіальної цілісності України».

США вже запровадили через її окупацію українського Криму низку санкцій і попередили, що в разі погіршення становища настануть і нові санкції. Після анексії Криму Росією у США підтвердили цю позицію, хоча наразі не уточнювали, коли саме запровадять ці нові санкції.

Європейський союз, який уже теж має проти Росії низку санкцій, свої нові кроки щодо цього розглядатиме на саміті в четвер і п’ятницю.
XS
SM
MD
LG