Доступність посилання

ТОП новини

США: питання – не чи будуть нові санкції проти Росії, а коли вони будуть


Джен Сакі, архівне фото
Джен Сакі, архівне фото
Після анексії Росією українського Криму питання нині не в тому, чи вдадуться США до нових санкцій проти неї, а в тому, коли це станеться, заявила в середу речниця Державного департаменту США Джен Сакі.

Водночас, заявила вона, вже запроваджені раніше, після вторгнення Росії до Криму, санкції вчинили на Росію «величезний економічний вплив» і спричинили їй «справжній економічний біль».

Якщо президент Росії Володимир Путін дбає про економіку своєї країни, дбає про економічний вплив на народ своєї країни, дбає про її місце у світі, то хай про все це подумає, заявила вона.

Речниця навела низку цифр, зокрема, про те, як після початку російського вторгнення до Криму наприкінці минулого місяця російські біржові індекси впали 3 березня на 17 відсотків – таким чином, сказала вона, 19 найбагатших людей Росії втратили понад 18 мільярдів доларів.

А у відповідь на питання про те, що після запровадження санкцій проти кількох чільних російських посадовців уся Державна дума Росії з 450 членів заявила, що хай США запровадять санкції й проти них, речниця відповіла: «Хай думають, про що просять».

США вже запровадили через її окупацію українського Криму низку санкцій і попередили, що в разі погіршення становища настануть і нові санкції. Після анексії Криму Росією у США підтвердили цю позицію, хоча наразі не уточнювали, коли саме запровадять ці нові санкції. Президент США Барак Обама закликав країни-члени «Групи семи» промислово розвинених держав і Європейський союз зустрітися й обговорити становище в Україні наступного тижня.

Європейський союз, який уже теж має проти Росії низку санкцій, свої нові кроки щодо цього розглядатиме на саміті в четвер і п’ятницю.
XS
SM
MD
LG