Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада ухвалила декларацію про боротьбу за звільнення України


 (©Shutterstock)
(©Shutterstock)
Верховна Рада ухвалила декларацію про боротьбу за звільнення України. За ухвалення проекту декларації проголосували 274 депутати за необхідних 226.

Український парламент закликає всіх членів міжнародної спільноти утриматися від міжнародного визнання самопроголошеної «Республіки Крим» і анексії Криму і Севастополя Російською Федерацією.

У документі йдеться про те, що Верховна Рада України звертає увагу урядів і парламентів світу, міжнародних організацій і світової громадськості, що український народ ніколи не визнає анексії невід’ємної частини своєї території, захопленої Росією «з грубим порушенням фундаментальних норм міжнародного права і загальновизнаних засад співіснування держав».

«Від імені народу України Верховна Рада України заявляє, що Крим був, є і буде у складі України. Український народ ніколи й за жодних умов не припинить боротьби за звільнення Криму від окупантів, хоч би якою важкою і тривалою вона була», – мовиться в документі.

18 березня Росія, представники невизнаної «Республіки Крим» і Севастополя підписали договір про входження півострова в Росію, а також утворення в складі Росії нових суб’єктів.
XS
SM
MD
LG