Доступність посилання

ТОП новини

Місія МВФ каже про прогрес і залишається в Києві до 25 березня


Місія Міжнародного валютного фонду, яка працює в Києві з 4 березня, перенесла дату завершення своєї роботи в Україні з 21 на 25 березня, мовиться в заяві голови місії Ніколи Георгієва.

Як мовиться в заяві, місія Міжнародного валютного фонду досягла значного прогресу в обговоренні з українською владою економічної політики, яка дасть змогу вивести країну на шлях економічних реформ, належного управління і сталого розвитку, водночас забезпечивши захист незаможних і вразливих верств населення.

«Наша співпраця з українською владою була відмінною. Комплексна програма реформ уряду охоплює широке коло питань, і для забезпечення подальшого прогресу в обговоренні програми необхідно виконати додаткову роботу», – заявив Георгієв.

Голова українського Кабміну Арсеній Яценюк заявляв раніше, що його уряд виконає всі вимоги Міжнародного валютного фонду для отримання позики – за його словами, «з тієї простої причини, що немає іншого вибору». Уряд України оцінює бажаний обсяг програми фінансової допомоги від МВФ щонайменше в 15 мільярдів доларів.
XS
SM
MD
LG