Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровські депутати відмовились від гімну міста у виконанні Кобзона


Йосип Кобзон, співак
Йосип Кобзон, співак
Засідання сесії Дніпропетровської міськради буде відкриватися Державним гімном України, а не гімном Дніпропетровська у виконанні Йосипа Кобзона. Про таке рішення сьогодні повідомив голова постійної комісії Дніпропетровської міської ради з освіти, культури, молоді та спорту Каміль Примаков.

За його даними, рішення було прийнято на засіданні постійної комісії Дніпропетровської міськради.

Депутат повідомив також, що зібрано вже більше тисячі підписів дніпропетровців, щоб позбавити народного артиста України та СРСР, депутата Державної думи Росії Йосипа Кобзона звання почесного громадянина Дніпропетровська.

«До комісії звернулися мешканці міста, представники ЗМІ. На сьогоднішні вже зібрано більше 1000 підписів на підтримку рішення про позбавлення Йосипа Кобзона звання почесного громадянина міста», – сказав Примаков.

Також голова комісії повідомив, що на наступній сесії міськради депутатам буде запропоновано прийняти звернення до МЗС України, аби воно дало політичну оцінку висловлювань Кобзона про один з державних символів – гімн України.

Як раніше повідомляли ЗМІ, Кобзон назвав Державний гімн України «нацистським».

У Дніпропетровську збирають підписи за позбавлення російського співака Йосипа Кобзона звання почесного громадянина міста, адже він висловився на підтримку політики президента Росії Володимира Путіна щодо до України та Криму.

2012 року депутати міськради вирішили, що офіційним гімном Дніпропетровська буде пісня часів «брежнєвського застою» «Днепропетровск – мой родной дом» на слова Роберта Рождественського, яку виконує Йосип Кобзон. Проукраїнська громадськість тоді висловилась проти.
XS
SM
MD
LG