Доступність посилання

ТОП новини

На Донеччині порушили кримінальні справи щодо блокування прикордонної та військової частин – прокуратура


У Донецькій області прокуратура відкрила кримінальні провадження за фактами недавнього блокування прикордонної та військової частин. Про це УНІАН повідомили в прес-службі прокуратури Донецької області з посиланням на прокурора області Миколу Франтовського.

За його словами, було розпочате розслідування блокування військової частини в Артемівську за частиною 2 статті 296 (хуліганство) та розслідування блокування прикордонної частини в Маріуполі за статтею 293 Кримінального кодексу України (групове порушення громадського порядку).

16 березня близько півсотні молодиків з георгіївськими стрічками блокували під’їзди до прикордонної частини на вулиці Гагаріна у Маріуполі і до прикордонної частини у Новоазовську та погрожували застосувати силу, якщо прикордонники спробують залишити території частин. За словами голови Маріупольського «УДАРу» Анатолія Семенова, молодики називали себе представниками «антифашистського комітету».

Паралельно в інтернеті з’являлася дезінформація про те, що їх «нібито покликали самі прикордонники, які не хочуть залишати частину та бояться, що їх покличуть воювати».

19-20 березня біля прохідної соляної шахти під Артемівськом два десятки чоловіків із села Парасковіївка блокували склади зі зброєю. Вони встановили на своєму блок-посту російський прапор.
XS
SM
MD
LG