Доступність посилання

ТОП новини

Полковник Юлій Мамчур заарештований у тюрмі Севастополя – дружина


Командира української 204-ої бригади тактичної авіації в Бельбеку, полковника Юлія Мамчура заарештували й відвезли до однієї з тюрем Севастополя. Про це повідомив у своєму твіттері журналіст Vice News Сімон Островський з посиланням на дружину Юлія Мамчура.

У суботу, 22 березня, базу українського військового аеродрому в Бельбеку, де дислокується 204-та бригада тактичної авіації, захопив російський спецназ. Українських солдатів закидали світлошумовими гранатами, очевидці чули постріли, вхідні ворота проламані БТРом.

Про це повідомив керівник медіа-центру Міноборони України в Криму Владислав Селезньов. Він також відзначив, що персонал авіабази залишає її територію. За його словами, українські військові вийшли назустріч нападникам без зброї, це була їхня принципова позиція, щоб їх потім не звинувачували у провокаціях. Військові залишилися вірними присязі України. Російський спецназ стріляв у повітря. Кілька військових отримали незначні поранення.

На території аеродрому перебувають більше десятка російських БТРів, усі вони стоять безпосередньо на злітних смугах аеродрому, щоб завадити польотам українських льотчиків.

Журналістка Маріам Драгінова повідомила в своєму Твіттері, що на території української бригади тактичної авіації в Бельбеку поранили журналіста. Владислав Селезньов підтвердив цю інформацію.
XS
SM
MD
LG