Доступність посилання

ТОП новини

Офіцерський склад військової частини в Бельбеку вимагає повернути командира


Полковника Юлія Мамчура, командира 204-ї бригади тактичної авіації військової частини А-4515 у Бельбеку, практично силою викликали на переговори до штабу Чорноморського флоту Росії у супроводі конвою. Майже одразу після цього його телефон виявився вимкнутим, перед тим офіцер встиг зателефонувати дружині й сказати: «Мене захопили. Я на вулиці Бакинській».

Про все це повідомили його підлеглі військовослужбовці на власному сайті військової частини belbek62.com.ua.

Наразі вищий офіцерській склад частини, незважаючи на накази загарбників, відмовився залишати штаб, доки їм не повернуть командира.

Раніше ЗМІ повідомляли, посилаючись на дружину полковника, що його заарештували й відвезли до однієї з тюрем Севастополя.

У суботу, 22 березня, базу українського військового аеродрому в Бельбеку, де дислокується 204-а бригада тактичної авіації, захопив російський спецназ. Українських солдатів закидали світлошумовими гранатами, очевидці чули постріли, вхідні ворота проламали БТРи.

Про це повідомив керівник медіа-центру Міноборони України в Криму Владислав Селезньов. За його словами, українські військові вийшли назустріч нападникам без зброї, це була їхня принципова позиція, щоб їх потім не звинувачували у провокаціях. Військові залишилися вірними присязі України. Російський спецназ стріляв у повітря. Кілька військових отримали незначні поранення. Також був поранений журналіст.

На території аеродрому перебуває понад десяток російських БТРів, усі вони стоять безпосередньо на злітних смугах аеродрому.
XS
SM
MD
LG