Доступність посилання

ТОП новини

Карл Більдт: кожен пряник для Києва – це батіг для Москви


Найважливіше завдання світу в нинішній кризі навколо України – допомогти їй досягти успіху, відновитися після десятиліть хибного управління, заявив у неділю Радіо Свобода міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт.

«Кожен пряник для Києва – це батіг для Москви» – так прокоментував він думку про необхідність іще суворіших економічних санкцій проти Росії через її анексію українського Криму.

На думку Більдта, економічні санкції не обов’язково досягнуть успіху: вони, звичайно, завдадуть шкоди економіці Росії, але немає певності, чи вплинуть вони й на політику Москви.

Найважливіше – не дати Росії досягти бажаних для неї цілей, наголосив голова шведської дипломатії.

У найближчій перспективі було б важко не дати Росії поглинути Крим, тому для України це гра на майбутнє, вважає Більдт.

«Тому для нас найважливіше зробити все можливе, щоб допомогти Україні досягти успіху, бо вирішальним буде те, чого досягне України через два, п’ять, десять років», – сказав міністр закордонних справ Швеції в кулуарах «Брюссельського форуму» – щорічної зустрічі найвпливовіших європейських і північноатлантичних політичних, ділових та інтелектуальних лідерів під егідою Німецького фонду Маршалла, яка цього року приділила значну увагу Україні.

Швеція і особисто Карл Більдт є одними з найбільших прихильників України в Європейському союзі.
XS
SM
MD
LG