Доступність посилання

ТОП новини

У столиці Чехії мітингують на підтримку дій Росії проти України


У Празі мітингували на підтримку Росії
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:22 0:00
У столиці Чехії Празі на Вацлавській площі в центрі міста в неділю пройшов мітинг на підтримку дій Росії проти України. Близько ста його учасників зібралися через соціальні мережі за допомогою групи «Друзі Росії в Чеській Республіці».

Промовці висловлювали підтримку Росії у зв’язку з ситуацією, що склалася довкола України, а також виступили проти антиросійської, на їхню думку, політики Заходу.

Зокрема, один із них, євродепутат від Комуністичної партії Чехії і Моравії Мілослав Рансдорф стверджував, що «третина українського уряду – це фашисти», й запитував: «Як таке може бути, що Європа цього не бачить і що вона товаришує з такими людьми, як Олег Тягнибок?»

У Чехії існує доволі голосна підтримка позиції Росії і її твердженням про «націоналістів і бандерівців» у нинішній владі України. У цій групі підтримки є й багато чехів, зокрема, політичних і громадських діячів, які активно виступають із цими думками в засобах інформації, чи інших людей, які так само активно просувають їх у соціальних мережах і на сторінках коментарів у ЗМІ.
XS
SM
MD
LG