Доступність посилання

ТОП новини

Турчинов розпорядився продати державні дачі і резиденції


Виконувач обов’язків президента України Олександр Турчинов підписав указ, за яким Кабміну доручено продати державні резиденції, дачі, санаторії і транспорт. Текст документа оприлюднений на офіційному сайті в.о. глави держави.

Як ідеться у повідомленні, указ підписано «з метою забезпечення додаткових надходжень до держбюджету України і спрямування їх на фінансування
пріоритетних видатків бюджету, у першу чергу на соціальні потреби, підвищення ефективності використання державного майна, скорочення бюджетних витрат на утримання майна, яке забезпечує діяльність президента України, і відповідно до статті 112 Конституції України».

Згідно з указом Кабміну, Державному управлінню справами доручено вирішити «питання про передачу державного майна (зокрема, державних підприємств, установ, організацій, санаторіїв, готелів (їхніх структурних підрозділів), державних резиденцій, державних дач, засобів наземного, водного і повітряного транспорту , сільськогосподарської техніки, обладнання, земельних ділянок, іншого нерухомого майна), яке не використовується для забезпечення діяльності президента України, в управління інших суб'єктів управління об'єктами держвласності, визначених Кабміном, для подальшої приватизації, відчуження такого майна у встановленому законом порядку, а також для задоволення державних і громадських потреб».

Виручені кошти планується направити на фінансування пріоритетних видатків бюджету.
XS
SM
MD
LG