Доступність посилання

ТОП новини

Росія: вченого звільняють за критику дій у Криму


Андрій Зубов
Андрій Зубов
У Росії історика Андрія Зубова, професора кафедри філософії Московського державного інституту міжнародних відносин, таки звільнили сьогодні через його критику дій Росії у Криму і загалом щодо України.

Як заявили в інституті, численні висловлювання та інтерв’ю Зубова про події в Україні і про зовнішню політику Росії «викликають обурення і здивування в університетському середовищі», «розбігаються з зовнішньополітичним курсом Росії, містять необачну і безвідповідальну критику дій держави, завдають шкоди навчально-освітньому та виховному процесові».

У повідомленні нагадали, що історика вже попереджали про неприпустимість цього, а на початку місяця «у зв’язку з активізацією його публічних виступів із приводу подій в Україні і Криму» вручили офіційне попередження про неприпустимість таких висловлювань і їхню несумісність зі статусом професора МДІМВ.

5 березня Зубов повідомляв, що його звільняють, але тоді це закінчилося згаданим попередженням. Тоді ж його запрошував на роботу Київський університет.

Одним із найпомітніших виступів ученого стала стаття в газеті «Ведомости», в якій Зубов, аналізуючи дії Росії щодо України і вторгнення російських військ до Криму, вказав на схожість рис нинішньої кризи до приєднання Австрії нацистською Німеччиною в 1938 році. Зубов заявив про згубність для Росії таких дій і закликав громадськість сказати «ні» «божевільній, цілком непотрібній агресії».
XS
SM
MD
LG