Доступність посилання

ТОП новини

ДЕЗА ДНЯ, 24 березня. МЗС Росії: Росіян у потягах грабує УПА


Білборд в Криму, 13 березня 2014 року
Білборд в Криму, 13 березня 2014 року
Київ – Російське МЗС прискіпливо стежить за криміногенною ситуацією на міжнародних потягах, що прямують територією України. І висловлює глибоке занепокоєння тим, що до потягу Москва-Кишинів 21 березня нібито зайшли люди в уніформі УПА та чинили незаконні дії щодо громадян Росії. Як вдалося зясувати Радіо Свобода, 21 березня в цьому потязі справді вкрали гроші у громадянки Росії. Де саме це трапилося, наразі міліція не встановила. Такі крадіжки в нічний час там, на жаль, трапляються часто. Щодо уніформи УПА, то вона доступна лише в музеях, запевняють в міліції.

До компетенції МЗС Російської Федерації входить, як виявляється, і коментування крадіжок у нічних потягах, які там трапляються регулярно, як наголошують правоохоронці. Так, у понеділок, 24 березня, в МЗС Росії заявили про те, що в московському потязі, коли той проїжджав територією України, з’явилися люди в уніформі УПА. Вони нібито вимагали в росіян гроші та золоті речі.

«До жаху пасажирів потягу № 65 Москва-Кишинів, який здійснив зупинку на вокзалі в місті Вінниця 21 березня, в пасажирські вагони увійшли люди у формі Української повстанської армії та зайнялися «перевіркою документів». При цьому громадян, які мали російські паспорти, змушували здавати наявні в них гроші та золоті прикраси. Грабунок супроводжувався «політичною роз’яснювальною роботою». Викликає подив, що спроби потерпілих подати відповідні заяви до місцевих органів внутрішніх справ закінчилися безрезультатно», – ідеться у коментарі російського зовнішньополітичного відомства.

У коментарі МЗС Росії ідеться також про те, що українська міліція відмовилася приймати заяви від російських громадян.

В однієї громадянки Росії вкрали гроші вночі, правоохоронці її заяву прийняли – лінійна міліція

Євгенія Гавриш, помічник начальника лінійної міліції на станції Жмеринка зі зв’язків з громадськістю, представники якої відповідають за станцію Вінниця, у коментарі Радіо Свобода повідомила, що, справді, крадіжка в потязі Москва-Кишинів 21 березня мала місце. Але йдеться лише про одну громадянку Російської Федерації та про гроші, що були вкрадені, коли вона спала й тому не відомо наразі, на якій станції це трапилося. Крім того, українська лінійна міліція заяву в потерпілої прийняла, провела огляд місця правопорушення. Крім правоохоронців і пасажирів, у Вінниці до потягу ніхто не заходив, наголосила представниця лінійної міліції.

«21 березня, справді, був такий випадок, коли до правоохоронців звернулася із заявою громадянка Росії. Вона повідомила про те, що у неї в потязі викрали 140 доларів та 10 тисяч російських рублів. Коли це трапилося, вона не знає. Коли лягала спати, то гроші були на місці, прокинувшись біля Вінниці, виявила, що їх уже не було. Була викликана слідчо-оперативна група, яка опитала потерпілу, опитала бригаду потяга, провела огляд місця події. Щодо форми УПА, то у нас такої немає. Крім правоохоронців, туди ніхто не заходив», – сказала Євгенія Гавриш.

Вона додала, що на маршруті Москва-Кишинів часто трапляються крадіжки на відтинку Конотоп-Київ, оскільки потяг проїжджає його вночі, коли більшість пасажирів спить. Ранок вони зустрічають якраз на Вінниччині, тому найчастіше втрату грошей і цінних речей подорожні виявляють саме на її території. І це триває багато років поспіль.

Але в цій ситуації, що вже давно має місце, МЗС Російської Федерації саме нині розгледіло «відродження анархії початку 20-го століття». Щодо форми УПА, то фактично єдине місце, де її можна знайти в сучасній Україні, – це музеї

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG