Доступність посилання

ТОП новини

Громадяни до Криму задля кращого життя не їдуть – Держприкордонслужба


Потоку біженців з материкової України до Криму немає. Про це повідомили у Державній прикордонній службі України, відреагувавши на повідомлення в російських ЗМІ, що українці масово їдуть до Криму, анексованого Росією.

«Нічим не підтверджена інформація постійно лунає з вуст так званих «лідерів» Криму та інформаційних повідомлень російських мас-медіа. Державна прикордонна служба заявляє, що на даний час не зафіксовано випадків, коли б люди їхали в АР Крим з речами, великими групами чи сім'ями. Також не відмічаються й інші факти, які б вказували, що громадяни втікають у Крим, як біженці чи задля кращого життя», – йдеться у повідомленні.

Крім того, за даними Держприкордонслужби, з початку конфлікту з півострова вимушено виїхало більше тисячі людей. Також зафіксовано факти, коли громадяни України, які були змушені покинути Кримський півострів, просили притулку в країнах ЄС – таких 34.

Напередодні у прес-службі Львівської ОДА повідомили, що приїхати на тимчасове проживання у Львівську область виявили бажання 2085 кримчан. За даними адміністрації, серед «біженців» – 1039 дорослих та 1046 дітей.
XS
SM
MD
LG