Доступність посилання

ТОП новини

«Сокіл» знищив націоналіста Музичка, яким лякали росіян


Рівне – Операція з ліквідації лідера західноукраїнського «Правого сектора» Олександра Музичка, проведена спецпідрозділом «Сокіл», викликала величезний резонанс серед громадськості. До Рівного у вівторок з’їхалися представники «Правого сектору» з усіх областей України. Активісти сприйняли убивство Музичка як оголошену «Правому сектору» війну. Вони заявили, що приймають виклик.

Олександра Музичка на псевдо «Сашко Білий» застрелили поблизу кав’ярні, котра розташована неподалік від його дому. Саме туди він прибув відсвяткувати день народження приятеля. Як повідомив на брифінгу з цього приводу перший заступник міністра внутрішніх справ Володимир Євдокимов, це була спецоперація зі знешкодження озброєного злочинного угруповання. Володимир Євдокимов наголошує, що Музичко мав зброю і відстрілювався, а також поранив одного з міліціонерів. Мовляв, саме тому їм довелося відкрити вогонь на ураження.

Соратники Музичка по «Правому сектору» Олександр Пантюхов та Роман Коваль у таку версію не вірять. Олександр Пантюхов прибув на місце події раніше від місцевої міліції. Відсутність біля нього зброї, положення тіла убитого, зв’язані за спиною руки, а також рана в серці від близького вистрілу говорять про те, що метою нападників був не арешт, а фізичне знищення Музичка, кажуть вони.
Місце загибелі Олександра Музичка
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:05:22 0:00

Жодного пострілу проти ворогів, дійсних ворогів, які захопили Крим, не було зроблено. Постріл пролунав проти патріота України
Олександр Пантюхов
«Жодного пострілу проти ворогів, дійсних ворогів, які захопили Крим, не було зроблено. Постріл пролунав проти патріота України. Жодних повісток йому не приходило. Жодних викликів до міліції йому не було. Просто це було вбивство, яке виконав спецпідрозділ «Сокіл», – зазначає Олександр Пантюхов.

Кому страшний Музичко

Напередодні Олександр Музичко поширив у мережі Фейсбук звернення до Служби безпеки з повідомленням про плани його фізичного знищення керівництвом МВС, зокрема, міністром Арсеном Аваковим.

Видиме протистояння Музичко-Аваков розпочалося з інциденту в Рівненській районній прокуратурі за участю Музичка, відео якого облетіло світ. Саме тоді міністр різко засудив дії Музичка і зобов’язав підлеглих провести розслідування.

За цей час громадськість Рівненщини домоглася від бійців «Правого сектору» зняття масок і відмови від відкритого носіння зброї. Олександр Музичко різко критикував бездіяльність української влади у кримському питанні. Останнім часом «Правий сектор» проводив тренування й готувався до мобілізації на українсько-білоруський кордон. Мати Музичка є етнічною білорускою з рівненського Полісся.

Восьмого березня слідчі МВС відкрили кримінальне провадження за статтями Кримінального кодексу, що передбачають відповідальність за хуліганство, а також за погрози чи насильство щодо працівника правоохоронного органу. Дев’ятого березня Музичку повідомили про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, а 12 березня його оголосили в розшук.

Бандит чи патріот?

Тим часом переважна більшість рівнян про існування в своєму місті бандформування досі не вірить. Навіть місцеві росіяни, яких обурювала демонстративна поведінка Музичка та його привселюдні погрози міністрові, зізнаються, що почувалися в місті спокійно, а викличну поведінку Музичка хтось сприймав як невихованість, а хтось як харизму. Про ставлення рівнян до земляка-націоналіста красномовно говорить і той факт, що прощатися з ним будуть у середу в приміщенні обласного муздрамтеатру.

Лідер рівненського «Правого сектору» Роман Коваль повідомив, що зараз міліція обходить квартири учасників «Правого сектору». Він заявив, що йому відомі плани щодо фізичного знищення його самого та керівника УНА Рівненщини Ярослава Гранітного, і тому вони «не складатимуть зброї».

Керівник «Правого сектору» Дмитро Ярош вимагає відставки міністра Арсена Авакова та відкриття кримінальної справи проти командира спецпідрозліду «Сокіл», який керував операцією зі знешкодження Сашка Білого (Музичка).

Олександр Музичко був Героєм Чечні. В Росії проти нього відкрита кримінальна справа за участь у російсько-чеченській війні на боці чеченців.
Олександр Музичко: «Ми готові разом з міліцією наводити порядок у нашому краї»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:39 0:00
  • Зображення 16x9

    Валентина Одарченко

    Співпрацює  з  Радіо Свобода з 2000 року, власний кореспондент у Рівненській і Волинській області. Народилася 1965 року в місті Дубно. Закінчила факультет журналістики Київського державного університету ім.Т.Г.Шевченка, юридичний факультет Національного університету «Острозька академія». З 1995 по 1999 рік очолювала першу на Рівненщині ФМ-радіостанцію «Нова хвиля».  Журналіст  Рівненської філії НТКУ. 

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG