Доступність посилання

ТОП новини

Опитування: Петро Порошенко – лідер президентських перегонів


Петро Порошенко
Петро Порошенко
Майже чверть жителів України готові підтримати Петра Порошенка на дострокових президентських виборах 25 травня, про що свідчать дані соцдослідження, проведеного Центром соціальних і маркетингових досліджень «СОЦИС», Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС), соціологічною групою «Рейтинг» і Центром імені Разумкова. Дослідження презентував сьогодні Комітет виборців України.

Друге місце посідає Віталій Кличко – 8,9%, а третьою є Юлія Тимошенко – 8,2%.

Сергія Тігіпка підтримують 7,3% виборців, а колишнього голову харківської ОДА Михайла Добкіна – 4,2%. Близько 20% виборців, згідно з опитуванням, поки що не визначилися зі своїм кандидатом у президенти, а 9,7% мають намір проголосувати проти всіх. За словами директора соціологічної служби «Рейтинг» Олексія Антиповича, вже зараз можна впевнено сказати про участь у другому турі виборів Петра Порошенка, а досить рівні шанси вийти з ним до другого туру мають три кандидати: Віталій Кличко, Юлія Тимошенко і Сергій Тігіпко.

Як заявив Антипович Радіо Свобода, лідерство Порошенко пояснюється кількома факторами.

«Петро Порошенко був вчасно в потрібному місці і забрав на себе запит людей на сильного лідера, який здатен забезпечити Україні хоча б існування, я не кажу покращення. Це є запит. Запит ще потрібно підтверджувати. Він якби отримав кредит за відсутності всіх інших опонентів або ж за відвертої слабкості опонентів. Юлія Тимошенко появилася і відновить свої електоральні позиції. Чи вона виграє – велике запитання, розриви надто великі, як соціологія показує, але те, що вона буде боротися на рівних, це однозначно», – заявив Радіо Свобода Олексій Антипович.

Спільне дослідження чотирьох соціологічних служб проводилося з 14 по 19 березня цього року у всіх регіонах України, окрім Криму.
XS
SM
MD
LG