Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ порушила справу через експлуатацію «небезпечних електропоїздів Hyundai»


Генеральна прокуратура почала розслідування за фактом експлуатації електропоїздів Hyundai з технічними несправностями, за наявності яких використання рухомого складу заборонене, бо створює загрозу для людей.

Як заявили у прес-службі відомства, правопорушення виявили під час перевірки дотримання вимог законодавства з виконання державної цільової програми на проведення в Україні Євро-2012.

«Зокрема, йдеться про те, що державне підприємство «Південна залізниця» у 2010 році придбало 10 електропоїздів HRCS2 Hyundai Rothem (Корея) вартістю 307 мільйонів доларів, які в подальшому передало державному підприємству «Українська залізнична швидкісна компанія», – заявляють у ГПУ.

Однак всупереч вимогам законодавства «Українська залізнична швидкісна компанія» більше року надавала послуги з перевезення пасажирів цими електропоїздами без ліцензії.

За цим фактом Генеральна прокуратура України розпочала кримінальне провадження за частиною 1 статті 276 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного чи повітряного транспорту).

У лютому «Укрзалізниця» заявила, що тимчасово знімає з маршрутів поїздів «Інтерсіті+» швидкісні потяги виробництва Hyundai Rotem для проведення технічного огляду за участю корейських фахівців.

Раніше ці потяги багато разів виходили з ладу і компанія вибачалася за це, заявляючи, що пристосовує потяги до українських умов. Водночас були й зауваження, що українська залізниця виявилася не готовою професійно експлуатувати такі потяги.
XS
SM
MD
LG