Доступність посилання

ТОП новини

«Правий сектор» після вбивства Музичка: не відмовляємося від співпраці з владою


На похорон Музичка прийшли тисячі рівнян
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:17 0:00
На похороні лідера «Правого сектора» в Західній Україні Олександра Музичка, убитого під час спецоперації МВС, його побратими говорили, що не відмовляються співпрацювати з владою, а лише прагнуть допомогти позбутися корупціонерів та антидержавників.

Керівник київського осередку Ігор Мазур (Тополя) заявив, що «Правий сектор» продовжить боротьбу за очищення державної влади в Україні та посилить вишкіл молодих людей у таборах Національної гвардії та на базі Добровільного товариства сприяння обороні України.

Мазур наголосив, що в той час, коли на українських кордонах відбуваються постійні маневри російських військ, «Правому сектору» не варто відмовлятися від співпраці з армією та міліцією.

«Правий сектор зараз і по регіонах, і в Києві намагається все ж співпрацювати. Попри те, що наших кращих хлопців вбивають, попри те, що замість «беркутів» Захарченка прийшли «соколи» Авакова, ми віримо, що більше ста людей загинули недаремно, що найближчим часом ми побачимо кроки назустріч з боку нашої опозиції, якісні зміни в українській армії», – наголосив Мазур.

Тим часом, лідер рівненського «Правого сектора» Роман Коваль повідомив, що міліція порушила кримінальну справу і проти нього.

«Я не боюся його. Я знаю одне: що він (Аваков – ред.) мав би скласти повноваження міністра, поїхати до батьків Сашка, вибачитися перед ними за вбивство сина і стати перед ними на коліна. Ми вестимемо боротьбу доти, доки влада в Україні справді не стане народною, а наша держава – національною», – сказав Роман Коваль.

Представники «Правого сектора» готові взяти участь у роботі комісії, яку міністр внутрішніх справ Арсен Аваков запропонував створити для рослідування обставин знищення Олександра Музичка. Вони очікують, що це розслідування розкриє замовників убивства і пришвидшить процес люстрації в правоохоронних органах.

Раніше Аваков заявив, що Міністерство внутрішніх справ готове допустити громадського спостерігача до розслідування застосування зброї під час затримання Музичка бійцями спецпідрозділу «Сокіл».
XS
SM
MD
LG