Доступність посилання

ТОП новини

Під Радою вимагають скасувати утилізаційний збір й імпортний акцизний податок на авто


Під Радою вимагали скасувати утилізаційний збір
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:07 0:00
Близько тисячі автопідприємців вимагали під стінами Верховної Ради скасувати утилізаційний збір та імпортний акцизний податок на авто. Такий законопроект авторства народного депутата від партії УДАР Анжеліки Лабунської зареєстрований у парламенті.

На думку автопідприємця Петра Мельничука з Луцька, такі податки лише завдають економічних збитків і спричиняють значне недофінансування бюджету.

«Утилізаційний збір у Європі коштує 100 євро, а в Україні ми маємо за нього платити близько 2 тисяч доларів. Внаслідок цього ціна автомобіля для українського споживача зростає на непомірно велику ціну. Українці через це змушенні купувати автомобілі, які виробляються вітчизняним автопромом, але набагато гіршої якості», – сказав Мельничук.

Мітингувальники, які зібралися під Верховною Радою, вимагають від парламентаріїв ухвалення закону про скасування утилізаційного збору до 13:00.

Водночас під стінами парламенту мітингували за ухвалення законопроектів про розширення доступу до публічної інформації, а також вимагали люстрації.

На даний час у парламенті триває перерва до 16:00. Вранці перед депутатами виступав прем’єр Арсеній Яценюк. Він заявив, що економічна ситуація в країні складна і потрібна низка непопулярних заходів.
XS
SM
MD
LG