Доступність посилання

ТОП новини

Бомбосховища Києва можуть вмістити 1,5 мільйона людей – Бондаренко


Бомбосховища Києва: скільки, де, як рятуватись
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:04 0:00
Голова Київської міськдержадміністрації Володимир Бондаренко спустився під землю, щоб проінспектувати стан укриттів та бомбосховищ, які можуть знадобитись киянам у разі військової атаки. За словами Бондаренка, в столиці є 526 споруд, які можуть слугувати укриттям для людей.

Частина з них більш надійні – це бомбосховища, які можуть вмістити 1,5 мільйона людей, інші укриття простіші – це підземні переходи, станції метро і підвали. Тут вмістяться усі мешканці Києва, запевнив голова КМДА. Втім, зазначив, частина споруд наразі потребують ремонту.

«Коштів для ремонту немає, але у нас є дуже багато інших можливостей. Вони полягають у тому, що поряд є багато об’єктів, в тому числі об’єктів торгівлі. Ми будемо звертатися з проханням надати технічну допомогу, яка здійснюватиметься на благодійній основі», – зазначив Бондаренко.

На думку голови КМДА, привести до належного стану об’єкти можна впродовж літнього періоду. Також начальник управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА Сергій Рюмшин повідомив, що серед населення планують проводити відповідні навчання і інформувати через працівників ЖЕКів про найближчі місця укриття.

Рюмшин наголосив, що система оповіщення зараз працює нормально. Для цього використовуватимуть сирени й автомобілі зі звуковою технікою, радіус дії кожного – 500 метрів.У разі ж надзвичайної ситуації всю необхідну інформацію, за словами чиновника, українці зможуть отримати через радіо й телебачення.
XS
SM
MD
LG