Доступність посилання

ТОП новини

Парубій: мета Путіна – вся Україна


Секретар Ради національної безпеки і оборони Андрій Парубій
Секретар Ради національної безпеки і оборони Андрій Парубій
Метою президента Росії Володимира Путіна було захопити не тільки Крим, а й всю Україну. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Андрій Парубій під час веб-конференції із заступником голови Атлантичної ради у США Деймоном МакВілсоном.

«Наступним етапом мало бути вісім південно-східних областей України, де планувався ідентичний Криму сценарій захоплення обласних державних адміністрацій, державних установ, проголошення так званих «народних губернаторів», а потім звернення до Росії з проханням по допомогу. Цей план мав і має назву «Російська весна», – наголосив Парубій.

Він уточнив, що сьогодні російські війська перебувають по всіх кордонах – на півночі, сході і півдні. «Майже 100 тисяч військових перебуває на кордонах України різними підрозділами в напрямках Чернігова, Харкова, Донецька. І ці війська перебувають у бойовій готовності вже кілька тижнів», – зазначив Парубій.

На його думку, ще дуже високим є ризик воєнного вторгнення на територію України. «Ми усвідомлюємо, що кожної ночі, кожної години може відбутися атака на територію материкової України. І ми до цього готуємось», – заявив Парубій.

Про небезпечну концентрацію і зростання чисельності російських військ уздовж кордону з Україною 26 березня заявив і міністр оборони США Чак Гейґел.
XS
SM
MD
LG