Доступність посилання

ТОП новини

Правоохоронці не брали свідчень у медиків Майдану – Богомолець


20 лютого, Майдан
20 лютого, Майдан
Українські правоохоронці не зверталися за свідченнями до медиків,які працювали волонтерами на Євромайдані під час масових вбивств людей. Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявила керівник медичної служби Євромайдану Ольга Богомолець.

«40 днів – це забагато, щоб не розібратися у такій ситуації. Або немає абсолютно професіоналізму у тих людей, які мають вивчати цю проблему, або немає бажання, або ж є бажання приховати,що насправді відбувалося у державі. Вбитих я бачила тільки з боку протестувальників, і можу засвідчити, і роблю вже це, але тільки міжнародним організаціям. Поки що наші правоохоронні органи не зверталися до мене за сорок днів. Жодного разу не зверталися ні до одного співробітника медичної служби. Нас не опитували як свідків цих подій»,– говорить Богомолець.

20 лютого на вулиці Інститутській у Києві із вогнепальної зброї були розстріляні десятки протестувальників. Загинуло також 4 силовики. За свідченням Олега Мусія, тодішньої координатора медичної служби Майдану, характер поранень у них був однаковий. Наразі розслідування цієї справи триває.

Повне інтерв’ю з Ольгою Богомолець дивіться і читайте на сайті Радіо Свобода о 12:30.
XS
SM
MD
LG