Доступність посилання

ТОП новини

Київ так і не отримав від Росії пояснення концентрації військ біля кордонів − Дещиця


Андрій Дещиця
Андрій Дещиця
В Україні не існує підґрунтя для того, щоб Росія вводила війська в Україну для захисту російськомовного населення. Щодо питання розвитку російської мови, то його треба вирішувати у рамках переговорів, а не «мілітаристської агресії». Про це на сьогодні на брифінгу у Кризовому медіа-центрі заявив виконувач обов’язків міністра закордонних справ України Андрій Дещиця.

Відповідаючи на запитання Радіо Свобода, чи можна довіряти заявам глави МЗС Росії Сергія Лаврова, що Москва не збирається вторгатися на українську територію, Дещиця зазначив:

«Я не можу не довіряти міністру, який представляє офіційну позицію Москви. Єдине: закрадається сумнів щодо детального пояснення та аргументування того, чому така велика кількість військ перебуває на східному кордоні України, і чому вони проводять такі інтенсивні військові навчання. З його (Лаврова) сторони відповіді не прозвучало».

За словами Дещиці, відповіді на це запитання не прозвучало під час контактів керівника МЗС Росії Сергія Лаврова і президента Росії Володимира Путіна з генеральним секретарем ООН Пан Ґі Муном і Державним секретарем США Джоном Керрі. Питання територіальної цілісності і суверенітету України залишаються у центрі уваги ООН, інших міжнародних організацій, наголосив очільник МЗС України.

«Ми всі сподіваємося, що російська сторона буде дотримуватися тих слів, які були виголошені на високому офіційному рівні», − сказав Дещиця.
XS
SM
MD
LG