Доступність посилання

ТОП новини

Суд залишив антимайданівця «Топаза» під домашнім арештом


У Харкові суд залишив під домашнім арештом активіста антимайдану Гната Кромского, більше відомого під псевдонімом «Топаз». Про це йдеться у повідомленні прес-служби МВС у Харківській області.

«В ході здійснення слідчо-оперативних заходів правоохоронцями вже встановлені окремі особи, які вчиняли протиправні дії на площі Свободи. Їм оголошено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень. За рішенням суду, в рамках вказаного кримінального провадження працівники харківської міліції днями затримали ще одного з учасників тих подій, відомого користувачам інтернет-мережі під ім'ям «Топаз», – йдеться в повідомленні.

Сьогодні щодо затриманого районним судом Харкова обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Слідчі дії тривають.

1 березня проросійськи налаштовані учасники віча у Харкові взяли штурмом будівлю ОДА, в якій перебували активісти Євромайдану, самооборони та «Правого сектора». Внаслідок штурму постраждало більше ста людей, з них 10 були госпіталізовані.

Антимайданівець на прізвисько «Топаз» отримав популярність серед інтернет-користувачів через відео, на якому він себе називає «старшим» по Маріїнському парку з позивним «Топаз» наприкінці лютого цього року.

Відео з YouTube
XS
SM
MD
LG