Доступність посилання

ТОП новини

Під час «охорони» «Правим сектором» «дачі Медведчука» зникли великі цінності – МВС


Після кількох днів охорони «Правим сектором» бази відпочинку «Ведмежа діброва» в Закарпатській області міліція шукає 28 унікальних картин і 6 ікон, які безслідно зникли, повідомили в неділю в Міністерстві внутрішніх справ.

Колосальний матеріальний збиток виявили під час проведення інвентаризації майна цієї бази відпочинку, що належить ТОВ «Інвестиційна компанія «Спорт-Тур», мовиться в повідомленні. Базу вважають фактичною власністю лідера громадської організації «Український вибір» прокремлівського спрямування Віктора Медведчука.

Як повідомила міліція, генеральний директор компанії-власника бази відпочинку на прізвище Яковлєв подав про це в суботу заяву до міліції й оцінив суму завданих збитків приблизно в 10 мільйонів гривень. За його словами, охорону ввіреної йому бази відпочинку з 23 по 26 березня здійснювали представники громадської організації «Правий сектор».

За цим фактом відкрито кримінальну справу за ч. 5 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка), повідомило управління зв’язків із громадськістю МВС. Фотографії зниклих картин наведені на сайті міністерства.

У четвер, 27 березня, керівник «Правого сектора» в Закарпатській області Олександр Сачко заявляв, що його організація зняла охорону «Ведмежої діброви» і передала цей майновий комплекс «відповідній комісії в повному обсязі і без зауважень». При цьому, як наводило його слова агентство «Укрінформ», «за час спільної охорони об’єкта представниками «Правого сектора», 27-ї сотні Самооборони Майдану та співробітниками Державної служби охорони жодних випадків вивезення матеріальних цінностей та будь-яких інших правопорушень не було». При цьому агентство нічого не повідомило про думку згаданої комісії.

Відносини між МВС і «Правим сектором» різко загострилися останніми днями після загибелі під час затримання одного з лідерів організації Олександра Музичка на прізвисько Білий, якого підозрювали в участі в організованому злочинному угрупованні.
XS
SM
MD
LG