Доступність посилання

ТОП новини

У Донецьку люди з російськими прапорами намагались перекрити залізничний рух


Фото СЗГ УМВС на Донецькій залізниці
Фото СЗГ УМВС на Донецькій залізниці
У Донецьку учасники проросійського мітингу в неділю спробували перекрити залізничний рух на станції Донецьк. Близько 500 людей пікетували станцію, частина з них перекрила 1, 4 та 5-у колії, які відведені для пасажирських поїздів далекого прямування. Конфліктів з пасажирами чи працівниками станції не було, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Пікетування не призвело до збою у роботі установи чи суттєвого порушення графіку руху поїздів, поінформував Радіо Свобода прес-секретар Донецької залізниці Володимир Селіванов. «Пікет тривав близько години, група людей блокувала колії прибуття та відправлення пасажирських поїздів, проте персонал залізниці виконував посадку й висадку пасажирів згідно з розладом, єдине, що на 20 хвилин було затримане відправлення поїзда № 69 (Львів – Маріуполь), що прямував до Маріуполя. Проте ця затримка несуттєва, її можна надолужити в дорозі. Під час пікету співробітники станції постійно повідомляти через гучномовець про правові наслідки блокування залізниці, а також було повідомлено до транспортної міліції та МВС про таку ситуацію», – розповів він.

Серед вимог пікетувальників було повернення на роботу Віктора Януковича, звільнення з-під варти самопроголошеного «губернатора» Павла Губарєва та проведення референдуму. Пікетувальники були з російськими триколорами і вигукували «Росія! Росія!». Пізніше мітингувальники повністю покинули територію станції.

У головному управлінні МВС на Донецькій залізниці повідомили, що з метою охорони громадського порядку до місця проведення негайно виїхали керівництво та слідчо-оперативна група управління МВС на Донецькій залізниці та залучили сили і засоби лінійного відділу на станції Донецьк та ГУ МВС у Донецькій області. Подія зареєстрована до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками частини 1 статті 279 Кримінального Кодексу України (блокування транспортних комунікацій).

Раніше з такими вимогами в Донецьку люди з російськими прапорами захоплювали управління СБУ та обласну прокуратуру.
XS
SM
MD
LG