Доступність посилання

ТОП новини

Путін вторгнеться в Україну або дестабілізуватиме її – експерт


Стратегічною зброєю Росії у боротьбі проти України є корупція. Таку думку в інтерв'ю "Голосу Америки" висловив віце-президент Атлантичної Ради Деймон Вілсон.

"Питання не у території Криму. Питання у його намаганні закріпити свої позиції у себе дома і унеможливити народні протести, як відбулись на майдані. Він намагається відновити цю стару ідею Російської імперії і знищення свого сусіда Україну і у випадку втрати контролю над Києвом унеможливлення ефективного партнерства України з Європейським Союзом та НАТО", - зазначив Вілсон.

На його думку, Путін не зупиниться у Криму.

"У найекстримальнішому випадку він з використанням війська вторгнеться на територію України. Це не обов’язково станеться у найближчий час, але нажаль це можливий розвиток подій. Тому ми повинні бути до цього готовими. Він точно спробує дестабілізувати демократичний уряд у Києві. Ми мусимо уважно стежити за процесом президентських виборів 25 травня, а потім і місцевими виборами", - вважає експерт.

"Стратегічною зброєю Росії, яку вони використовують проти України щоб утримувати контроль є корупція. Використовуючи енергетичні ресурси та корупцію як національну стратегічну зброю він створює контрольований уряд в Україні, який робить Україну слабкою і залежною від Москви. І саме тому, перед керівництвом України стоїть великий виклик, чи зможуть вони подолати культуру корупції, щоб обрізати це маніпулятивний зв'язок з Москвою і збудувати більш Європейську Україну", - переконаний Деймон Вілсон.

На його думку, Путін буде робити усе можливе, щоб перешкодити цьому, саме тому ми маємо подвоїти наші зусилля щоб допомогти Україні.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG