Доступність посилання

ТОП новини

Аваков: МВС розраховувало на жорсткіше рішення суду стосовно «Топаза»


Арсен Аваков
Арсен Аваков
Міністерство внутрішніх справ України розраховувало, що суд обере жорсткіший запобіжний захід для затриманого раніше активіста Антимайдану Ігоря Кромського (відомого за позивним «Топаз»), заявив глава МВС Арсен Аваков.

«Суд постановив лише цілодобовий домашній арешт. Маю обґрунтовані претензії до цього вердикту суду», – написав Аваков на своїй сторінці у Facebook у ніч на понеділок.

Він додав, що слідство подаватиме апеляцію.

«Вважаю, що ми маємо серйозну проблему в судових органах у Харкові. Здійснюється перевірка оперативної інформації», – заявив міністр.

Водночас Аваков зауважив, що «знову скажуть, що міністр тисне на суд (як у випадку із затриманим судом Бакуліним уже говорили)».

«Відповім – зовсім ні – це наша процесуальна публічна позиція. Досить незрозумілих судових чудес «під столом». Називатиму все своїми іменами. Нехай незатишно буде тим, хто ухвалює сумнівні рішення», – наголосив глава МВС.

«Топаза» затримали 28 березня у рамках кримінального провадження, відкритого за фактом штурму Харківської облдержадміністрації 1 березня.

Наступного дня Ленінський райсуд Харкова обрав запобіжний захід для нього у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Кромський був учасником охорони Антимайдану в Маріїнському парку в Києві. Став відомим за позивним «Топаз» після появи в інтернеті відео, знятого в таборі Антимайдану. Зйомка обривається після того, як на автора відео нападають «тітушки» і він кричить Крамському, який його супроводжує: «Топаз, дай команду!».
XS
SM
MD
LG