Доступність посилання

ТОП новини

В Україні немає підстав для зриву чи перенесення виборів – голова КВУ


Олександр Черненко
Олександр Черненко
В Україні немає жодних правових, політичних чи інших підстав для зриву чи перенесення виборів, заявив сьогодні у Львові керівник Всеукраїнської громадської організації «Комітет виборців України» Олександр Черненко.

За його словами, головні ризики для проведення виборів будуть не у середині країни, а зовні, а це можливі провокації, спрямовані на зрив виборів.

Зловживанням адмінресурсом, тиску на кандидатів чи підкупу виборців у цій виборчій кампанії не спостерігатиметься, прогнозує Олександр Черненко. Оскільки нинішня влада не має жорсткої адміністративної вертикалі, і водночас українське суспільство після Майдану не допустить ніяких зловживань.

«Ця президентська кампанія – українська. Україна отримала шанс провести прозорі і демократичні вибори, тому ніяк не повинна змарнувати цю нагоду. Лише легітимно обраний президент може стабілізувати ситуацію в державі», – наголосив експерт.

Однак він вважає, що президентська кампанія вирізнятиметься інформаційною війною поміж кандидатами. А тому дуже важливою є принципова позиція журналістів. Адже саме церкві і ЗМІ нині найбільше довіряють громадяни, нагадав керівник Комітету виборців.

На президентських виборах в Україні працюватиме понад 3 тисячі міжнародних спостерігачів, 2 тисячі спостерігачів Комітету виборців. «Нині просто небачена громадська активність. Дуже багато охочих долучитись до спостереження на виборах», – каже представник організації.

Офіційний дозвіл спостерігати за виборами в Україні отримали Комітет виборців України, «Опора», громадська організація УДАР і кілька регіональних громадських середовищ.
XS
SM
MD
LG