Доступність посилання

ТОП новини

Філарет оголосив про збір коштів для українських військових і порівняв Путіна з Гітлером


Голова Української православної церкви (Київського патріархату) Філарет заявляє, що церква не тільки молиться, а й хоче допомогти фінансово українським військовим. Тому, за його словами, оголошений збір коштів на допомогу українській армії.

Вже сьогодні УПЦ (КП) перерахувала 500 тисяч гривень українським військовим, і закликала інші церкви підтримати цю ініціативу. «Це тільки початок», – наголосив Філарет.

Він також наголосив, що дії російського президента Володимира Путіна щодо України принесуть велику біду російському народу, таку ж, як Гітлер приніс для німецького народу, тому що вони діють однаково. «Вони обидва – агресори», – наголосив Філарет.

Глава УПЦ (КП) також наголосив на необхідності будувати міцну церкву, щоб вона могла протистояти Московському патріархату.

«Загарбник не тільки Путін, але й Московський патріархат такий же загарбник, як і його президент. Чого він приїжджав на Україну багато разів, приїжджав із «Русским миром»? А що таке «Русский мир»? Це нова російська імперія, як би вона не називалась. То це пара чобіт – Путін і патріарх Кирило, тому що вони мріють про одне і теж – створить нову імперію, яку вони втратили. І державну, і церковну імперію. А ми з тим не згідні, бо це небожественний шлях і веде він не до спасіння, а в пекло», – заявив Філарет.

Він також наголосив на готовності вести переговори про об’єднання українського православ’я на канонічній основі.
XS
SM
MD
LG