Доступність посилання

ТОП новини

«Свобода» пропонує позичити в США озброєння для протистояння Путіну


Олег Тягнибок
Олег Тягнибок
Лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок пропонує укласти угоди із державами-учасницями Будапештського меморандуму щодо підвищення обороноздатності України.

«Фракція ВО «Свобода» пропонує зараз нашому зовнішньополітичному відомству звернутися до наших держав-гарантів згідно Будапештського договору 1994 року, зокрема Великої Британії та Сполучених Штатів Америки, з приводу підписання двосторонніх угод з Україною. Ці угоди допоможуть захистити обороноздатність нашої держави, збільшити обороноздатність нашої держави й захистити українців», – сказав депутат на засіданні парламенту.

Крім того, він запропонував звернутися до Конгресу США із закликом відродити у форматі так званої «антипутінської коаліції», яка, за словами Тягнибока, вже почала формуватися після голосування Генасамблеї ООН за резолюцію щодо територіальної цілісності України, принцип допомоги «ленд-ліз».

«Це передбачає, що країна, яка потерпає від дій агресора, але не має в достатній кількості фінансів для закупівлі військового озброєння, може позичити ці кошти в інших країн. Після подолання агресії всю військову техніку і взяте в борг озброєння має бути повернуто. У сучасній ситуації тільки це може зупинити путінський рейх, як свого часу був зупинений гітлерівський рейх», – заявив Тягнибок.
XS
SM
MD
LG