Доступність посилання

ТОП новини

Марчук: Росія спробує зірвати президентські вибори в Україні


Євген Марчук
Євген Марчук
Росія може спробувати зірвати дострокові президентські вибори в Україні, заявив екс-прем’єр, колишній міністр оборони Євген Марчук.

«Йдучи за логікою російського керівництва, я не виключаю, що до президентських виборів може відбутися серйозна провокація на кордоні. Знову ж все буде ініційовано не збройними силами Росії, а нібито з території України так званими «соотечественниками». Потім підключитися малої інтенсивності, невеличкий такий конфлікт, який тепер уже буде мати жертви, але легітимність президентських виборів буде серйозно підірвана не лише для Росії, а для західних партнерів», – заявив Марчук в ефірі Радіо Свобода.

За словами екс-секретаря РНБО, для Росії зараз одне з ключових питань – «це без сумніву зірвати президентські вибори, щоб продовжити період нелегітимності виконавчих органів влади в Україні».

Тому зараз для українського політичного керівництва і спецслужб важливим завданням є включення професіоналів у всі види діяльності, наголосив Марчук.

За його словами, нині є ознаки того, що «все таки влада України оговтується», і оборонно-безпековий сектор «починає показувати зуби в хорошому сенсі слова».

Наприкінці минулого тижня Євген Марчук заявляв, що в найближчі два дні Україна буде переживати найкритичніший момент своєї історії за всі роки Незалежності. За його словами, є «індикатори», які свідчать, що готується серйозна військова провокація на російсько-українському кордоні.
XS
SM
MD
LG