Доступність посилання

ТОП новини

Рівень запасу газу в сховищах низький, як і рівень розрахунків – Коболєв


Рівень запасу газу в підземних газосховищах становить 7,2 мільярда кубометрів, заявив голова правління Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» Андрій Коболєв. За його словами, це дуже низький рівень.

Як заявив Коболєв, зважаючи на те, що зараз закінчується сезон підйому газу зі сховищ, рівень повинен бути низьким, але не настільки. Голова «Нафтогаз України» запевнив, що компанія буде поповнювати запаси газу, для того, щоб забезпечувати споживачів безперебійно, однак для того, щоб закуповувати газ, за нього потрібно розраховуватись. Андрій Коболєв наголосив на низькому рівні розрахунків за блакитне паливо, а також на важливості економії газу.

«У нас зараз дуже низький рівень розрахунків. Для прикладу в цьому році рівень розрахунків теплокомуненерго складає лише 27%. Крім теплокомуненерго, досить низький рівень розрахунків у промисловості. Будемо боротися доступними шляхами. Ми направили всім керівникам областей прохання по зменшенню споживання газу для опалення там, коли це можливо. Це нам зекономить приблизно 300 мільйонів метрів кубічних газу тільки за 15 днів цього місяця», – сказав голова «Нафтогазу».

Коболєв також повідомив, що цього тижня зустрінеться зі своїм колегою з «Газпрому» Олексієм Міллером.

Раніше сьогодні голова «Газпрому» заявив, що «груднева» знижка на газ для України більше застосовуватися не може, і ціна палива для Києва з 1 квітня становитиме 385,5 долара за тисячу кубометрів.

Досі Київ платив за газ 268,5 долара за тисячу кубів.
XS
SM
MD
LG