Доступність посилання

ТОП новини

США зупиняють співпрацю з Росією у космічній галузі – NASA


США зупиняють співпрацю з Росією в космічній галузі, за винятком проекту Міжнародної космічної станції. Як повідомили у NASA, таке рішення ухвалене через дії Росії щодо України.

«З урахуванням тривалого порушення Росією суверенітету і територіальної цілісності України NASA зупиняє більшу частину контактів з Російською Федерацією», – мовиться в заяві космічного відомства США.

«Однак, NASA і «Роскосмос» продовжать взаємодію щодо гарантування безпечної та безперервної роботи Міжнародної космічної станції», – наголошується в заяві.

Раніше в Пентагоні повідомили, що США зупинили консультації з Росією в галузі протиракетної оборони через ситуацію навколо України. Пентагон має намір ще раз вивчити питання про майбутні контакти з Росією, щоб упевнитися, що вони відповідають інтересам національної безпеки США та союзників.

У заяві NASA висловлено також бажання якнайшвидше завершити спорудження власного пілотованого корабля і позбутися залежності від Росії при відправці американських астронавтів на МКС.

XS
SM
MD
LG