Доступність посилання

ТОП новини

На Дніпропетровщині порушили справу проти чиновників за тиск на сільгоспвиробників


Прокуратура Дніпропетровської області викрила посадовців обласної державної адміністрації, облради та райдержадміністрацій, які, використовуючи методи тиску, спричинили суб’єктам господарювання десятки мільйонів гривень збитків. Про це сьогодні поінформували в прокуратурі області.

За даними прокуратури, службові особи Дніпропетровської облдержадміністрації, облради та райдержадміністрацій упродовж 2012-2013 років, зловживаючи своїм службовим становищем, під егідою виконання програми формування регіональних ресурсів продовольчого зерна змушували агроформування, які займаються вирощуванням зернових культур, продавати зерно за цінами, нижчими від ринкових.

За підрахунками прокуратури, таким чином збитки суб’єктів господарювання склали понад 37,5 мільйонів гривень.

«Більш того, зерно вони скеровували на комерційну установу, а не на спеціальне створене в рамках програми комунальне підприємство, чим не забезпечили формування незнижувальних регіональних ресурсів на 119 тисяч тонн зерна, оскільки фактично на теперішній час він складає лише 1,55 тисяч тонн», – заявили в прокуратурі.

Відомості про правопорушення внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацією «зловживання владою або службовим становищем».

2012 року фермери Дніпропетровщини скаржились Радіо Свобода на повернення «продрозкладок» в область: вони повідомляли, що чиновники примушували їх продати частину врожаю зернових до регіонального резерву за заниженими цінами. За словами агровиробників, на невигідних умовах їм наказали реалізувати до 30% вирощеного. Районні ж посадовці звинувачення у тиску на сільгоспвиробників тоді відкидали.
XS
SM
MD
LG