Доступність посилання

ТОП новини

В Держдумі підготують заяву про «політичні репресії в Україні»


Держдума Росії планує сьогодні розглянути заяву «Про політичні репресії в Україні». Проект заяви напередодні ввечері внесли у нижню палату лідери всіх чотирьох парламентських фракцій. Очікується, що документ буде внесений до порядку денного ранкового пленарного засідання, передає «ИТАР-ТАСС».

Депутати зазначають, що Держдума вкрай стурбована масовими порушеннями прав і свобод громадян в Україні.

«Самопроголошена влада, спираючись на екстремістські сили і залучаючи правоохоронні органи, застосовує неправові методи стосовно своїх політичних опонентів, використовуючи репресії та фізичне насильство з метою переслідування громадян за політичними мотивами», – йдеться в проекті документа.

На думку російських парламентаріїв, політичні репресії виключають можливість цивілізованого вирішення політичної кризи в Україні.

«З'являється все більше свідчень позасудових розправ. Зростає тиск українських націонал-радикалів на російськомовних громадян в усіх регіонах і особливо на південному сході України», – йдеться у проекті заяви.

Напередодні в МЗС України висловили стурбованість тим, як російські ЗМІ спотворюють інформацію про події в Україні. Як заявив заступник міністра закордонних справ Данило Лубківський, це змушує Київ адекватно реагувати на антиукраїнську пропаганду.
XS
SM
MD
LG